top of page

Taidenäyttely Turussa

30.9.-16.10.2022

Sofia Zida tuo värikkään taidenäyttelyn Turkuun 30.9.-16.10.2022. Vierailukeskus Joessa on tarjolla Sofian oman tyylin mukaista abstraktia maalaustaidetta, sisustustaidetta sekä myöskin muutamia Andy McCoyn kanssa yhdessä tehtyjä tauluja ja maalattuja hattuja. Yksi näyttelyn odotetuin taulu onkin heidän pitkään yhdessä valmisteltu "Like a father like a daughter" -taulu, jota Sofia kuvailee hyvin henkilökohtaiseksi, heidän näköisekseen ja rohkeaksi teokseksi.

Yksi osa näyttelystä keskittyy Sofian lanseeraamaan "Käännekohta" -sarjaan. Siinä tunnetut henkilöt kertovat heidän elämänsä käännekohdasta tai käännekohdista. Turussa mukana ovat super mielenkiintoiset Andy McCoy, Sami Saari, Mikko Kouki ja Mikko Lehtinen.

Käännekohta-taulujen idea on, että Sofia maalasi haastattelujen pohjalta tauluksi jokaisen heidän tarinansa ja sen tunteen, mikä niistä välittyi. Sofia otti jokaisesta henkilöstä myös mustavalkoisen valokuvan ja näyttelykokonaisuus muodostuukin valokuvan, taidemaalauksen ja tarinan yhdistelmästä.

Sofia Zida on itseoppinut taiteilija, sekä muusikko. Kankaalle Zida purkaa surut, ilot, onnistumiset, menetykset, pettymykset sekä kaiken rakkauden, jota hän kokee värien ja muotojen kautta. Teokset käsittelevät tunteita ja Zidan latinolaistaustaa erityisesti värimaailman kautta. Maalaukset ovat räiskyviä, täynnä vapautta, elämää ja iloa sekä myöskin surua.

 

Vierailukeskus Joki sijaitsee Turun Tiedepuistossa osoitteessa Lemminkäisenkatu 12b. Taidenäyttely löytyy Joen toisesta kerroksesta vaihtuvien näyttelyiden tilasta.

 

Näyttely on avoinna yleisölle perjantaina 30.9.2022 klo 18 alkaen, jolloin myös taitelija on paikalla yhdessä Andy McCoyn kanssa.

Tervetuloa!

WhatsApp Image 2022-08-29 at 16.53.15.jpeg

Vierailukeskus Joki, Turun Tiedepuisto

Lemminkäisenkatu 12b

bottom of page